ApIasi.ro - Asigurari autoturisme, RCA, Casco informatii generale

Asigurari auto RCA vs CASCO

Asigurari auto

Asigurari auto Rca si casco

Asigurarile auto se inpart in 2 categorii:

1 - Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA)

2 - Asigurare de tip CASCO

 

Asigurarea de tip RCA este obligatorie pentru toti detinatorii unu autovehicul inscris in circulatie si va scuteste de la plata daunelor cauzate in cazul unui accident auto dar nu si a costurilor aferente reparatiilor automobilului dumneavoastra!

 

Prin polita de asigurare tip CASCO se pot asigura toate autovehiculele inmatriculate in Romania. Pentru a putea fi asigurate autovehiculele trebuie sa fie in buna stare de functionare, fara avarii ale caroseriiei si a pieselor casabile.

Cumparand o polita de asigurare aveti posibilitatea de a va asigura autoturismul pentru

furt al autovehiculului sau doar al unor componente, ciocniri in traffic, loviri, zgarieri, rasturnari, incendiu provocat din vina dvs sau a altor persoane etc. Desigur nu toate companiile de asigurari va pot asigura un autovehicul pentru furst sau incendiu. Este indicat sa va cumparati o polita de asigurare TIP CASCO mai ales daca detineti un autoturism nou, marca de lux etc. companiile de asigurari va vor despagubi atunci cand un accident a avut loc din vina dvs in functie de suma asigurata ( Prin suma asigurata se intelege valoarea maxima a despagubirilor ce se pot acorda in baza politei de asigurare.)

 

Mai multe informatii vor fi adaugate curand!

 

(c) 2008 APIasi - informatii despre pensii private si asigurari - All rights reserved!